Missie / visie

Visie

“Beter worden doe je gewoon thuis”


In de visie van GGZ Wijzer staat het normaal functioneren van cliënten centraal en levert de geestelijke gezondheidszorg een bijdrage aan het bevorderen daarvan. Functioneren houdt in dat mensen in staat zijn om zoveel  mogelijk het leven te leiden dat ze willen leiden. Het omvat normaal lichamelijk, psychisch en sociaal functioneren.

De COVID-19 crisis (“coronacrisis”) heeft bij zowel zorgprofessionals als bij ‘Corona patiënten’, maar ook bij familieleden en nabestaanden, gezorgd voor veel ontwrichting, verdriet en traumatische ervaringen. Niet iedereen kan dat zomaar achter zich laten, wat heel begrijpelijk is. Mensen kunnen dan blijven zitten met depressieve gevoelens, gevoelens van onzekerheid en angstgevoelens. Daarmee wordt dan veel levensgeluk weggehaald.

GGZ Wijzer vindt dat mensen met deze klachten snel en goed geholpen moeten kunnen worden. Wachtlijsten binnen de GGZ zijn heel hinderlijk en verergeren vaak het ongelukkige gevoel van de cliënten.

Het aanbieden van online behandelingen is niet alleen ‘gemakkelijk’ en komt niet voort het het denken binnen een 1,5 meter economie, zoals tegenwoordig vaak wordt besproken.

Online behandelen biedt veel meer! Als cliënt ben je in jouw vertrouwde omgeving, waar je je veilig voelt. Je bespaart veel tijd en moeite door niet te hoeven reizen.
Vaak is iemand na een behandeling wat meer ‘kwetsbaar’ en wil je gewoon lekker thuis zitten met een kop koffie of thee en even bijkomen. Of jouw behandelervaring delen met een partner, vriend/vriendin of huisgenoot. Dus thuis behandelen biedt veel voordelen.

Daarnaast bieden moderne innovatieve software de mogelijkheid om ook EMDR behandelingen online aan te bieden. Ook dat biedt veel voordelen, zoals sneller resultaten bereiken, snel gevoelens van angst en onzekerheid verminderen.

GGZ Wijzer probeert daar waar mogelijk 2 behandelingen per week in te plannen, waardoor nog beter en sneller resultaten worden bereikt.

GGZ Wijzer is namelijk van mening dat de tevredenheid van de cliënt vooral verhoogd wordt als er ook behandelresultaten worden bereikt, dus als de cliënt zich snel beter gaat voelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Missie

“Zichtbaar Beter”


De missie van GGZ Wijzer is het aanbieden van een goede innovatieve online specialistische GGZ behandeling. Voor een specialistische behandeling moeten cliënten heel vaak geplaatst worden op een lange wachtlijst. Wachtlijsten hebben soms een tijdsduur van 3-4 maanden of nog langer. Volgens GGZ Wijzer is dat slecht voor de gezondheid van de cliënt. Lang moeten wachten verhoogt de ernst van de klachten en veroorzaakt nog meer angst en onzekerheid bij cliënten.

Daarom is het streven van GGZ Wijzer om zo snel mogelijk te kunnen beginnen met de behandeling.

Doordat GGZ Wijzer ook behandelingen inplant in de avonduren en in de weekenden kunnen behandelingen snel gestart worden en kunnen behandeltrajecten ook veel sneller verlopen.