Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

1. Online diagnose, kan dat wel als je de cliënt niet ‘ziet’?

Lange tijd is gedacht dat de therapeut de cliënt in het echt moest zien om tot een goede diagnose te komen. Hierin zijn nieuwe inzichten gekomen. Face-to-face contact via een beeldscherm is gebleken net zo effectief te zijn. Bijkomstig voordeel bij GGZ Wijzer; het zelf het tijdsstip (eventueel zelfs ‘s avonds) kunnen kiezen, maakt het mogelijk dat cliënten op een moment waarop het hen uitkomt in hun eigen omgeving dieper op vragen in kunnen gaan. Ze hoeven zich bijvoorbeeld geen zorgen te maken dat ze na het gesprek nog op de fiets of in de auto moeten stappen.

Online diagnose / E-health wordt ook ondersteund door NZa.

2. Is het beeldbellen wel veilig? Hoe zit dat met de privacy?

Wij maken gebruik van Webcamconsult zodat het beeldbellen beveiligd is. Uw cliënt krijgt van ons hiervoor een code nadat hij/zij is aangemeld.

3. Hoe krijg ik als verwijzer de informatie uit de diagnose?

Zowel uw cliënt als u krijgen van ons het rapport waarin de diagnose én het behandeladvies op maat staat beschreven. Dat nemen wij met u en uw cliënt door. In onze behandelovereenkomst vragen wij de cliënt al om toestemming omdat met u te doen. Tenzij de cliënt actief aangeeft de toestemming terug te trekken, kunt u de informatie ontvangen. Dit zal via beveiligde mail gebeuren.

Voor meer vragen kunt u contact met ons opnemen via de mail: info@ggzwijzer.eu