Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen

1. Een diagnose via de computer, kan dat wel?

Lange tijd is gedacht dat de therapeut de cliënt in het echt moest zien om tot een goede diagnose te komen. Hierin zijn nieuwe inzichten gekomen. Face-to-face contact via een beeldscherm is gebleken net zo effectief te zijn. Bijkomstig voordeel bij GGZ Wijzer; u kunt zelf het tijdsstip (eventueel zelfs ‘s avonds) kiezen. Zo kunt u aan de slag met een behandelaar op een moment waarop het u uitkomt en in uw eigen omgeving; u hoeft niet of niet ver te reizen.

Wij gebruiken vragenlijsten die u zelf thuis kunt invullen en die u daarna met de behandelaar door kunt nemen. De behandelaar stelt u vragen en neemt zo het diagnoseproces met u door. Als u geen ervaring heeft met beeldbellen, dan kan dat in het begin misschien een beetje ‘raar’ voelen om tegen een beeldscherm te praten, maar de ervaring is dat dat snel went en dat het al gauw voelt alsof u in dezelfde ruimte bent.

Online diagnose / E-health wordt ook ondersteund door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

2. Is het beeldbellen wel veilig? Hoe zit dat met de privacy?

Wij maken gebruik van Webcamconsult zodat het beeldbellen beveiligd is. U krijgt van ons hiervoor een code nadat u zich heeft  aangemeld. Deze vorm van beeldbellen lijkt op bijvoorbeeld Skypen of beeldbellen via Whatsapp, met dat verschil dat beeldbellen met Webcamconsult niet te hacken valt, zodat u privacy gewaarborgd is.

3. Ik heb helemaal geen ervaring met computers/beeldbellen, wat nu?

Het is ook mogelijk dat u het diagnoseproces uitvoert bij uw huisarts/POH GGZ.  Zij kunnen u de eerste keer of gedurende het hele traject ondersteunen bij het beeldbellen. Eventueel kunnen zij ook tijdens de gesprekken aanwezig blijven. Er zijn drie opties in het diagnostisch proces. Vraag bij uw huisartsenpraktijk na wat hun mogelijkheden zijn. 

4. Wie krijgt mijn gegevens te zien?

In principe krijgen zowel u als uw huisarts (als verwijzer) het rapport waarin de diagnose én het behandeladvies op maat staat beschreven. Dat nemen wij met u en uw huisarts door. In onze behandelovereenkomst vragen wij u al om toestemming om dat  te mogen doen. Tenzij u actief aangeeft de toestemming terug te trekken, krijgt de huisarts dus ook de informatie. Dit zal via beveiligde mail gebeuren.

5. Wordt online diagnose wel vergoed door de verzekeraar?

Ja, ook online diagnosticeren wordt door de meeste verzekeraars vergoed. Uitzondering is CZ. Indien u bij CZ verzekerd bent, is het goed om eerst met hen  hierover contact op te nemen. Verzekert uw verzekeraar niet, dan zal u zelf de rekening moeten betalen.

Houdt u ook rekening met het feit dat ook voor onze dienstverlening geldt dat de verzekeraar u vraagt om de wettelijk verplichte eigen bijdrage. Deze is voor 2019  €385,00, tenzij u met uw verzekeraar een ander bedrag (gekoppeld aan het type polis) heeft afgesproken.

Informatie over het bedrag voor eigen risico en hoeveel u al heeft verbruikt, kunt u navragen bij uw verzekeraar. Wij raden u aan dit altijd te doen. Wij willen, met u, niet dat u voor onaangename verrassingen komt te staan.

6. Gaat de rekening direct naar de verzekeraar?

Nee, u krijgt van ons altijd de rekening voor de dienstverlening die u ontvangt. Zo krijgt u zelf ook informatie over de kosten.

Na het stellen van de diagnose ontvangt u van GGZ Wijzer de nota. Deze dient binnen 14 dagen te worden voldaan. Een kopie van deze nota gaat ook naar factoringmaatschappij EDR Works te Den Haag. U kan de nota uitsluitend aan EDR Works voldoen. Informatie daarover vindt u op de nota.

Na ontvangst van de nota van GGZ Wijzer raden wij u aan deze eerst in te dienen bij uw zorgverzekeraar. Deze vergoeden doorgaans binnen 10 dagen, zodat u het geld binnen heeft voordat u onze nota hoeft te betalen.

Voor meer vragen kunt u contact met ons opnemen via de mail: info@ggzwijzer.eu