Intensieve behandeling mogelijk

Intensieve behandeling

Steeds meer internationaal onderzoek heeft aangetoond dat intensievere behandelingen sneller en beter resultaat oplevert. Een behandeling wordt intensiever als men niet 1 maar 2 behandelingen per week laat plaatsvinden.

GGZ Wijzer wil het beste behandelresultaat bereiken wat mogelijk is. Daarom wordt er per cliënt bekeken of een intensievere behandeling mogelijk is en of de cliënt dat ook wil. Doordat GGZ Wijzer ook in de avonduren en in de weekenden behandelingen kan inplannen, is een 2e behandeling in de week gemakkelijker te realiseren. Doordat alle behandelingen online gegeven worden en de cliënt geen reistijden heeft, is ook daardoor het inplannen van een 2e behandeling in de week sneller te realiseren.

De cliënt gaat daardoor de behandeling veel meer als ‘allesomvattend’ ervaren en de behandelende psycholoog kan de cliënt veel beter begeleiden op weg naar ‘zich beter voelen’, wat voor iedere cliënt weer wat anders betekent.

Maar behandelresultaten kunnen ook objectief bepaald worden. Dat doet GGZ Wijzer dan ook op een wetenschappelijk verantwoorde wijze.

Doordat de therapeuten EMDR zullen gebruiken daar waar mogelijk bij depressies, angststoornissen of trauma’s, zullen de cliënten een snelle verlichting van de “psychische pijn” ervaren. Veelal is een verlichting al merkbaar na de eerste of tweede sessie! (vooruitleg EMDR zie  https://www.emdr.nl/wat-is-emdr/ )